Tel: 0722216168

sisteme antiincendiu

sisteme antiincendiu

Incendiul, prin efectele sale devastatoare si a pericolelor la care expune, a fost din cele mai vechi timpuri un mare dusman al omului.
Aproape fiecarea oraş din lume a cunoscut incendii devastatoare, chiar şi în zilele noastre, când simple neglijenţe sau ignorarea regulilor de protecţie au dus la distrugerea unor fabrici, magazine, hoteluri, depozite sau zone rezidenţiale (case şi blocuri).
Studiul combaterii incendiului a devenit o direcţie importantă în cadrul laboratoarelor ştiinţifice în domeniu. Sistemele de alarmă împotriva incendiului avertizează sonor şi luminos local sau la distanţă, incendiul în faza lui incipientă. Aceste sisteme se pot extinde prin instalarea unor automatizări ce pot acţiona trape sau ferestre de fum pentru eliberarea fumului şi a gazelor fierbinţi, instalaţii de stingere cu apă sau gaz inert, sau alte acţionări care duc la protecţia persoanelor şi limitarea pagubelor materiale.

         Instalaţiile de detecţie şi avertizare la incendiu au in componenta:
– centrala de incendiu (convenţională sau adresabilă),
– detectoare de fum (optic sau prin aspiraţie),
– detector de temperatură (creştere sau prag de temperatură),
– detectori de flacără,
– detectori de gaz,
– butoane manuale de declanşare a alarmei de incendiu,
– sirene interne şi externe de alarmare, lămpi indicatoare etc…
         Sistemele de detecţie şi avertizare la incendiu, din punct de vedere tehnic şi structural, se împart în două mari categorii: convenţionale şi adresabile.
Instalaţiile ce au la bază centrale conventionale se utilizează în cadrul clădirilor de mici dimensiuni şi folosesc pentru detecţie bucle de curent numite zone care pot suporta mai multe dispozitive de detecţie pentru diferite situaţii în care se poate declanşa un incendiu.
Dispozitivele de detecţie pot fi pentru: detecţia fumului, temperaturii, flăcării, gazului sau butoane manuale de alarmare.
Principalul dezavantaj al acestei variante este faptul că, având un număr limitat de zone de detecţie şi pe fiecare zonă având în cele mai multe cazuri mai multe dispozitive de detecţie este dificilă sau chiar imposibilă identificarea care dintre dispozitivele de detecţie de pe o anumita bucla (zona) s-a declanşat fara ca persoana sa se deplasesze in teren si sa se expuna pericolelor. Se poate cel mult ştii zona unde a avut loc evenimentul, dar nu şi care detector de pe acea zona a dat alarma.
Instalaţiile ce au la bază centrale adresabile se recomandă în aplicaţiile destinate obiectivelor de dimensiuni medii şi mari sau acolo unde se doreşte un control perfect asupra stării sistemului. Aceste centrale sunt mai scumpe, dar oferă avantajul unui cablaj mai simplu deoarece din centrală se pleacă cu o perecehe de fire şi se merge din detector în detector sau dintr-un dispozitiv în urmatorul, fiecare dispozitiv având o adresă unică şi o etichetă care poate descrie locaţia exactă de amplasare şi implicit de declanşare a incendiului.
          Firma noastră oferă consultanţă, proiectează şi instalează prin echipele de tehnicieni sisteme de detecţie şi avertizare la incendiu pentru orice tip de obiectiv de la cele mai simple cu centrale convenţionale cu 2 până la 8-12 zone (bucle), dar şi pentru obiective mari cu sute de senzori şi butoane manuale.
Totodata firma noastra va oferta serviciile sale de monitorizare a sistemelor de detectie si semnalizare antiincendiu, precum si interventia echipajelor proprii pentru verificarea starilor de alarma si in caz de pericol, luarea masurilor de anuntare a ISU pentru evitarea unor pierderi materiale si umane deosebite.